Blog

Zorg voor een goede leefomgeving in je tuin

Heb je een tuin met bijvoorbeeld kippen of andere dieren? Dan is het belangrijk dat deze dieren in een goed verblijf zitten. Daarnaast is het belangrijk dat de leefomgeving gezond blijft, hiervoor dient de tuin goed onderhouden te worden. Door dit te regelen blijven je dieren gezond en langer in leven.

In dit artikel geven we jou een aantal tips die ervoor kunnen zorgen dat jouw tuin gezond blijft zodat alle dieren gezond kunnen blijven leven.

Regelmatig onderhouden

Het is belangrijk dat je je tuin regelmatig aandacht geeft. Wanneer je dit alleen doet op bepaalde momenten en heel onregelmatig dan kan het voorkomen dat de planten, bloemen en struiken doodgaan. Dit zorgt voor een ongezonde leefomgeving. Het is daarom belangrijk om structureel bijvoorbeeld water te geven en eventueel plantenvoeding te gebruiken. Daarnaast is het slim om onkruid regelmatig weg te halen. Onkruid kan zorgen voor wildgroei en dat kan afdoen van de uitstraling van de tuin.

Regelmatig schoonmaken

Wanneer je bijvoorbeeld een kippenhok of een konijnenhok hebt, is het slim om regelmatig te checken op bijvoorbeeld bloedluis.  Een bloedluis is een parasiet die het leven van verschillende dieren ‘zuur’ kan maken. Kippen, duiven, en andere reptielen kunnen erg last krijgen van bloedluizen.

De bloedluis is haast niet te zien overdag en daardoor is het soms ook niet op te merken. Vaak zijn ze overdag verstopt tussen verschillende speleten en gaten van het hok en komen ze ‘s nachts tot leven. Wanneer je weet dat er bloedluis is kan je ‘s nachts met een zaklamp op zoek gaan naar de beesten. Ze zitten vaak met velen. De bloedluis kan erg vervelend zijn voor dieren en uiteindelijk ook voor de eigenaar zelf.

Je kan ervoor kiezen om Aaltjes tegen Engerlingen te kopen. Dit is een biologisch bestrijdingsmiddel.

Verse planten en grond

Het is ook een slim idee om af en toe nieuwe planten toe te voegen in uw tuin. Hierdoor blijft je de tuin verversen. Dit zorgt voor een extra boost aan je tuin. Ook het verversen van de grond kan erg goed zijn voor je tuin. Soms is het verstandig om (bijna) dode planten weg te doen en deze te vervangen door nieuwe planten. Dit zorgt ook voor een schonere en frissen tuin.

Wij hopen dat je door middel van dit artikel geleerd hebt hoe je een goede leefomgeving creëert in je tuin en dat de dieren in je tuin gezond kunnen leven.

Geef een reactie