Blog

Zo breng je het buitengevoel naar binnen

Eenmaal in december zitten we volop in de donkere maanden. ’s Ochtends als we opstaan moeten we met het licht aan ons ontbijtje opeten en zodra we ’s middags klaar zijn met werken is het alweer donker. In deze maanden staan kopjes warme chocolademelk, een dik paar sokken en zachte truien voor mij centraal. Wat ik altijd mis in deze tijd is het buitengevoel. Stiekem gaat mijn voorkeur toch echt uit naar de lente en mis ik het gevoel van buiten zijn in de natuur. Zodra de eerste groene blaadjes weer aan de bomen hangen, voorzichtig gekleurde bloemen uit de grond naar boven komen en zonnestralen weer in het land neerdalen ben ik veel buiten te vinden. Om het buitengevoel ook in de winter naar boven te brengen, kun je een paar (vrij eenvoudige) dingen ín huis doen.

Sfeermakers en groen in huis

De meest eenvoudige tip voor dat beetje kleur van buiten naar binnen in om te werken met verse bloemen en planten. Veldboeketten in grote vazen of enkele bloemen uit de tuin in een setje vaasjes op het dressoir doet al gauw wonderen. In de keuken kun je verse kruidenplantjes zetten, zoals basilicum, tijm of rozemarijn. Met de juiste verzorging kun je hier wel een paar maanden gebruik van maken tijdens het koken. Liever blijvend groen in huis? Kies dan voor enkele binnenplanten. Creëer in een handomdraai sfeer in huis. Het is volledig aan te passen naar jouw stijl in huis door gebruik van specifieke plantenbakken of bloempothouders. Ga je voor een bloempot of pootjes of op een standaard, of wellicht wat sfeervolle plantenhangers voor aan de wand?

Voorbereiden voor de lente

Nadat je het buitengevoel naar binnen hebt gebracht zul je deze winter toch een beetje buiten leven. Als de lente weer aanbreekt wil je natuurlijk zo snel mogelijk weer gebruik maken van je tuin of balkon. Zorg dus dat je alvast goed voorbereid bent. Ben je toe aan nieuwe Tuinmeubelen, schaf die dan alvast aan in februari of maart. Zo weet je zeker dat je jouw nieuwe meubelen op tijd hebt om de eerste paar zonnestralen al mee te pakken. Met een leuke, gekleurde tuinstoel kun je jouw tuin echt opvrolijken. Heb je nu minder ruimte in de tuin of bijvoorbeeld een balkon, maar dan slim gebruik van de ruimte. Ga de hoogte in, oftewel: verticaal tuinieren. Bedek muren en randen met planten, klimop en hangpotten. Ook handig zijn inklapbare stoelen en balkontafels die je kunt ophangen.

Geef een reactie