Blog

Tips bij het kopen van een bedrijfswagen

Wie een bedrijfsauto aan gaat schaffen, heeft de keuze uit een enorm aanbod. Ten eerste zijn er allerlei verschillende soorten bedrijfswagens, dus is het van belang te bepalen welke soort het beste in te zetten is voor de dienst die u verleent. In deze blog worden diverse typen besproken.

Autobussen

Er wordt een verschil gemaakt tussen autobussen en bestelwagens. Tot de eerste categorie behoren de transportmiddelen waar meer dan acht personen mee vervoerd kunnen worden. Daar vallen onder andere de touringcars onder waarmee grote groepen in luxe en comfort kunnen reizen. Ook worden stadsbussen bij deze groep geschaard. Die kenmerken zich erin dat ze ongeveer drie meter breed zijn. Dit is twee keer zoveel als een gemiddelde personenauto. Er zijn stadsbussen met tien zitplaatsen, maar ook bijvoorbeeld met veertig zitplaatsen waarbij de bus tot twaalf meter lang is. Intercitybussen lijken op stadsbussen, maar verschillen erin dat ze comfortabeler ingericht zijn, zodat er lange afstanden mee afgelegd kunnen worden. Ook wordt de dubbeldekker-bus gerekend tot de stadsbussen. Ze bieden veel zit- en staplaatsen en zijn perfect voor groepsreizen in binnen- en buitenland. Tevens hoort de gelede-bus bij de categorie stadsbussen. Ze zijn extra lang, waardoor ze ook wel harmonica- of accordeonbussen worden genoemd. Daarnaast vallen de taxibussen onder de categorie stadsbussen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, zoals specifiek voor rolstoelvervoer. Afhankelijk van de grootte kunnen er zes tot twaalf personen in plaatsnemen.

Bestelwagens

In de categorie bestelwagens zijn er nog veel meer soorten te herkennen dan bij de stadsbussen. Denk aan een gesloten bestelwagen, bakwagen, platform bedrijfswagen, koelwagen en kipper bedrijfswagen. Maar ook een ambulance, autohoogwerker bedrijfswagen, een BE-trekker, chassis cabine bedrijfswagen en foodtruck bedrijfswagen horen erbij. Tevens vallen bedrijfswagens voor veevervoer, verkoopwagens en vuilniswagens eronder. Zelfs hiermee zijn nog niet alle soorten genoemd! Zowel autobussen en bestelwagens in al hun vormen zijn tweedehands te kopen. Voor een bedrijf interessant, want dit kan veel geld schelen. Neem een oprijwagen die voornamelijk gebruikt worden voor wegendiensten. Gebruikte modellen van deze bedrijfswagens zijn van goede kwaliteit te krijgen. Ze worden van verschillende merken aangeboden voor zo’n vijfduizend tot zeventigduizend euro. Dankzij een dieplader en oprijschans is het met oprijwagens eenvoudig om een defect voertuig veilig en snel in en uit te laden en te transporteren. Er is een behoorlijk aanbod van gebruikte modellen. Het is dus van belang goed te vergelijken en research te doen. Vraag de verkoper om een testrit en check het onderhoudsverleden. Ook is het verstandig de staat van de wagen te controleren, alvorens over te gaan tot de koop. Denk hierbij aan het checken van de banden, het voorraam en het interieur. Ga ook na of er reviews van de verkoper te vinden zijn en lees deze. Is alles in orde, dan bent u straks de gelukkige eigenaar van uw bedrijfswagen. Succes!

Geef een reactie