Blog

Tijd om de tuin aan te pakken

Kan jij ook niet wachten tot je de tuin weer in kan en kan genieten van het Nederlandse zonnetje en de frisse buiten lucht? Dat begrijpen wij maar al te goed. Maar het is ook zo, dat je dan gemakkelijk de tuin kan aanpakken en het een en ander voor elkaar krijgt. Maar wat ga jij allemaal doen in de tuin?

 

Een nieuwe schutting plaatsen

Of de schutting nu alleen maar toe is aan een nieuwe kleurtje, of juist aan vervanging. Dan is het altijd tijd om de schutting aan te pakken. Wanneer de schutting alleen een opknap beurt nodig heeft, of een likje verf. Dan ben je altijd sneller klaar. Want daar hoef je de schutting niet voor uit te halen en opnieuw te plaatsen. Het enige wat je moet doen is wat opschuren en de kwast erover heen. En natuurlijk bepalen welke kleur de schutting gaat worden. Maar wanneer je een nieuwe schutting gaat plaatsen dan is het altijd een goed idee om wat inspiratie op te doen en het een en ander te vergelijken. Nou hebben ze bij Nobelhout erg veel keuze om uit te kiezen wanneer het aankomt op schuttingen.

 

Nieuwe planten in de tuin

Wanneer jij van de planten bent. Dan is het leuk om nieuwe plantjes toe te voegen of juist het hele plan om te gooien na een aantal jaren. Want je gaat niet elk jaar voor nieuwe planten. Dat is ook zonde natuurlijk en dan kan je er ook niet optimaal van genieten wanneer ze in bloei zijn. Dus kijk altijd goed wanneer je nieuwe planten in de tuin gaat stoppen. Of je het geheel om gaat gooien. Of juist een klein gedeelte om ruimte te maken voor nieuwe planten.

 

Ga jij liever voor gras of juist voor bestrating?

Hier denken ook veel mensen over na, en het is juist goed om hier juist erg goed over na te denken. Want wil jij een beetje gras, of wil je juist alles eruit en bestrating erin gooien. Het heeft allebei zo zijn voor- en nadelen. Maar je moet vooral ook kijken wat voor jou makkelijk is. Want uiteindelijk ben jij de persoon die het moet gaan onderhouden. Gras moet je om de zoveel tijd natuurlijk gaan maaien. Maar bij bestrating moet je het onkruid tussen uit halen en goed de tegels of stenen poetsen en zorgen dat ze niet groen gaan uitslaan. Dus overweeg goed wat je wilt en kijk ook naar hoeveel tijd jij in de tuin wilt doorbrengen.

Geef een reactie