Blog

Kunstgras is ideaal voor de tuin of op het balkon

Kunstgras is tegenwoordig niet meer van echt te onderscheiden. Nou ja, bijna niet dan. Het grote verschil zit 'm erin dat je kunstgras niet hoeft te maaien en dat er geen gele plekken of plekken met mos in komen. Verder is kunstgras gewoon altijd mooi. Je hebt er, na het leggen, geen omkijken meer naar en het gaat jarenlang mee. Gras staat natuurlijk altijd gezellig in de tuin. Het nodigt uit tot een picknick of een potje voetbal. Dit kan met kunstgras net zo goed. Kies precies die kunstgrassoort die jij het mooist vindt. Het kost misschien wat, maar het levert je vooral veel op!

Kunstgras is en blijft mooi

Door een tapijt van kunstgras in je tuin te leggen, weet je dat je het jaar rond een mooi uitzicht hebt. Je gras is altijd groen, ziet er altijd fris uit en blijft mooi. Ook als het lang heeft geregend of juist al een tijd niet heeft geregend. Je hoeft niet te sproeien, niet te maaien en de ergernissen van kattenpoep en mollen zijn voorgoed verleden tijd. Je kinderen of je kleinkinderen kunnen heerlijk spelen op het kunstgrasveld, zonder dat ze vieze grasvlekken in hun kleren krijgen. Als dat geen voordelen zijn, dan weet ik het ook niet meer.

Je kunt het ook gebruiken op je balkon of dakterras

Op je balkon of dakterras kies je al snel voor tegels of vlonders. Hartstikke praktisch natuurlijk, tot ze spekglad worden door algen en mos. Door op je dagterras of balkon te kiezen voor kunstgras, heb je die problemen niet. Het gras laat voldoende water door en er zullen dus geen plassen op blijven staan. Ook hier blijft het kunstgras mooi, ook als je dakterras of balkon pal op het zuiden is gesitueerd. Het gras zal niet verkleuren en zacht blijven aanvoelen.

Waar vind je kunstgras nog meer?

Je ziet het steeds meer op, bijvoorbeeld, voetbalvelden. Het gras van een paar jaar geleden was vooral nog erg hard en scherp, dat kon lelijke blessures opleveren. De ontwikkeling van kunstgras is erg snel gegaan. Hierdoor zijn er nu ook zachtere kunstgrassoorten die geschikt zijn voor sportvelden. Maak je een keer een sliding? Dan heb je niet meer een schaafplek over je hele dijbeen. Al hangt dat natuurlijk ook wel een beetje af van jouw kwaliteiten als voetballer. Aan het gras zal het in ieder geval niet liggen. Degene die de wasdienst heeft zal er ook blij mee zijn. Geen moeilijke gras- en prutvlekken meer. De was is veel sneller klaar!

Geef een reactie