Blog

Kooktechnieken voor de echte keukenprinses

Ieder mens heeft een andere hobby, van tuinieren tot schilderen en van schrijven tot koken. Alles kan. Sommige mensen moeten er bijvoorbeeld helemaal niet aan denken en vermijden iedere avond het fornuis maar als je een beetje lijkt op mij dan kan je er niet genoeg van krijgen. Uitgebreide ontbijtjes, luxe lunches en experimentele diners, niets is jou te gek. Iedere dag leer je weer iets nieuws en scherp je jouw recepten aan. Iedereen heeft het over jouw kookkunsten. In deze blog vertel ik je over nog wat kooktechnieken die je kan implementeren in je kookkunsten.

Langzaam garen

Zelf eet ik geen vlees maar ik heb wel thuis een zogenaamde slow cooker staan. Dit handige apparaat is namelijk voor veel meer geschikt dan enkel het garen van vlees. Zo kan je er groenten in laten garen en deze vervolgens aan een maaltijd toevoegen of gebruiken in een soep. Daardoor krijgt de soep een nog intensere smaak. Maar ook stoven, is uiterst makkelijk in dit ding. Jij zet de stoofpeertjes zo op tafel! Het is immers nog winter.

Op de grill

Het echte zomergevoel laat nog even op zich wachten maar je kan het wel al een beetje aanwakkeren door de grill of de barbecue aan te steken. Trek je warme jas aan en draai de spiesen buiten op de kolen om. Op die manier krijg je die heerlijke rokerige smaak die echt bij gebarbecued eten hoort. Als jouw barbecue zijn beste tijd gehad heeft, raad ik een Kamado BBQ aan. Ideaal voor grote groepen. Dan kan je van de zomer alle vrienden weer uitnodigen.

Stoom een eind weg

Als je een keuken laat verbouwen of een nieuwe aan wilt schaffen, zweer ik bij het laten inbouwen van een stoomoven. Dit is een supermakkelijke manier van groente garen en andere gerechten maken. Zelfs voor mensen die niet van koken houden, is dit een handigheid want je schuif je groentes gewoon in de oven en ze garen vanzelf. Plus, je behoudt door te garen veel meer van de voedingswaarde dan wanneer je groentes laat koken.

Frituren zonder luchtjes

Ik ben persoonlijk nog van plan om dit laatste item aan mijn keukencollectie toe te voegen en dat is de welbekende airfryer. Ik heb geen frituur en doe alles in een pan met het blote oog maar een airfryer is wel zo makkelijk als je graag frites en dergelijke snacks eet. Ook hiervoor geldt dat je het simpelweg in de airfryer gooit en niet bij je pannetje hoeft te blijven staan. Plus, het stinkt niet zoals de frituur.

Geef een reactie