Blog

Isolatiemateriaal moet wel goed aangebracht worden

Isoleren is belangrijk. En dan heb ik het nu even niet over het van de buitenwereld afschermen van mensen die (mogelijk) besmet zijn met het Coronavirus. Ik heb het hier over het isoleren van je huis. Veel mensen zetten de centrale verwarming nog maar een stukje hoger en trekken een dikke trui aan. Maar ze vergeten dat het isoleren van muren, vloeren en daken een enorm verschil kan maken. Als je tenminste het juiste isolatiemateriaal gebruikt. Voor iedere toepassing is weer ander isolatiemateriaal beschikbaar. Laat je hierover goed voorlichten in de winkel of online.

Zelf isoleren kan in veel gevallen

Zo kun je bijvoorbeeld zelf best isolatiemateriaal aanbrengen op zolder. Je brengt dan een rachelwerk aan en plaatst het materiaal er tussen. Je werkt dit af met een plaat MDF en je ziet er niets meer van. Maar je merkt het wel! Ook de muren van, bijvoorbeeld, je schuur kun je op deze manier prima isoleren. Daar heb je geen hulp bij nodig. Je hebt direct rendement van je investering. De warmte blijft immers direct binnen en zal niet meer vervliegen.

Isolatiemateriaal kopen doe je online

En dat heeft een reden. Meerdere redenen zelfs. Online kun je heel goed en rustig lezen welk isolatiemateriaal geschikt is voor jouw klus. Je vindt er de exacte afmetingen van de platen of rollen en kunt dus gemakkelijk berekenen hoeveel je nodig hebt. Ook de tape om de verschillende stukken tochtvrij aan elkaar te kunnen plakken bestel je er gemakkelijk bij. Maar het allergrootste voordeel is nog, dat je bestelling thuis wordt afgeleverd. Je hoeft dus zelf niet met platen of rollen isolatiemateriaal aan de wandel. Deze materialen zijn niet zwaar, maar wel groot en ook vaak veel. Dat past nooit in jouw personenauto! Ook hoef je niet te lang te wachten op je bestelling. Als je voor 13.00 uur bestelt, wordt het de volgende dag al geleverd!

Welke isolatie kan ik niet zelf?

Met de juiste motivatie en de juiste materialen en kennis kan je natuurlijk alles zelf. Maar voor sommige soorten isolatie is het wel verstandiger om een professional in te schakelen. Denk dan bijvoorbeeld aan spouwmuurisolatie of het isoleren van de kruipruimte. Onderdelen van je huis waar je nooit komt, maar die wel voor veel warmteverlies kunnen zorgen. Door deze onderdelen goed te (laten) isoleren, zorg je voor flinke warmtewinst. Het kan zomaar zijn dat je de centrale verwarming direct een paar graden lager kunt zetten. Gewoon omdat de vloer niet meer koud is.

Geef een reactie