Blog

Inspiratie voor in de tuin

In de zomer ga je er natuurlijk graag op uit. En als je een dagje thuisblijft, geniet je heerlijk in de tuin. In de winter in het buiten te koud, dus kijk je uit op de tuin. Het is dan ook wel zo leuk als de achtertuin een beetje onderhouden is. Wil jij meer doen dan onderhouden, wil jij zelf iets moois creëren? Dan is het een uitstekend idee om wat tuininspiratie op te doen. Hieronder worden wat leuke ideeën geven die je een beeld geven van wat je allemaal in de tuin kunt doen. 

Haal Bali naar je achtertuin

Ben jij weleens naar Indonesië geweest? En dan specifiek naar Bali? Dit is een paradijs op aarde. Hier vind je witte stranden, een diepblauwe zee, palmbomen en voorval veel mooie natuur. In de Balinese stijl staat rustgevendheid centraal. Dit is ook precies wat jij met jouw tuin kunt doen. Hoe haal je Bali dan precies naar jouw achtertuin? Kies bijvoorbeeld voor planten die ook op Bali groeien. Ga voor een bananenplant of een minipalmboom. Ook is het leuk om tuinmeubels van bamboe te kopen. Kussens en andere accessoires in een natuurlijk kleur maken het vervolgens helemaal af. Een rustgevende tuin met veel groen. Wie wil dat nou niet? 

Kunstgras voetbalveldje voor de kinderen

Kinderen spelen er natuurlijk op los in de tuin. Het moeit alleen geen kliederboel worden. In dat geval is een kunstgrasveldje een ideaal idee. Ten eerste is kunstgras ontzettend makkelijk. Je legt het een keer in de tuin en vervolgens hoef je het nooit meer te onderhouden. Daarnaast biedt het ruimte voor de kinderen om samen op te spelen. Zo kun je er een voetbalveldje van maken. Natuurlijk kun je ook andere dingen doen met het kunstgrasveldje. Het is maar net wat je er zelf van wilt maken. Kunstgras bestellen? Check dan eerst even het internet welke partij het beste is in kunstgras aanleggen. Er zijn meerdere partijen die kunstgras aanbieden en Variofields is een erkend bedrijf die dit doet.  

Doe-het-zelf bank

Houd jij wel van een projectje? Maak dan je eigen tuinbank. Dit klinkt misschien heel complex, maar dat is het niet. Sterker nog, je hoeft er niet eens handig voor te zijn. Alleen een beetje creatief. Ga naar een bouwmarkt en schaf een aantal pallets aan. Deze kun je vervolgens als een bank op elkaar plaatsen in de tuin. De vorm maakt niet uit, als de bank maar stevig genoeg is om op te zitten. Je kunt uiteindelijk ook mooie kussens kopen voor op de palletbank. Dat maakt het net wat comfortabeler. En wil jij graag een kleurtje geven aan de pallet? Dan kun je deze natuurlijk altijd verven. 

Laat een antwoord achter