Blog

Handige tips voor een leuk feest!

Hopelijk komen er snel warmere tijden aan met wat minder regen en wind. Eerlijk gezegd kan ik me niet voorstellen dat er mensen zijn die oprecht van dit type weer houden. Omdat het zoveel waait voelt het ook nog eens koud aan. Gelukkig zijn er altijd moment waarop je vooruit kan kijken naar wat komen gaat. Zo proberen we elk jaar een feestje te vieren als het een beetje begint te voelen als de lente. Dan bedoel ik vooral de temperatuur want als je nu naar buiten kijkt, staan veel planten en bloemen al in bloei. Wil je zelf ook zo'n feestje geven? Hieronder zal ik een paar tips opschrijven waar je misschien nog niet eerder aan hebt gedacht maar die zeker wel van toepassing kunnen zijn.

Aankleding

Om een beetje snel een goede sfeer neer te kunnen zetten is het handig als er een beetje aandacht is besteed aan de aankleding. Soms kan je kiezen voor een thema. Meestal is bij ons het thema 'Lente'. Daar kun je eigenlijk alle kanten mee op. Meestal begin ik met het kiezen van leuk gecoat tafellinnen. Er zijn er heel veel in verschillende leuke printjes verkrijgbaar. De reden waarom ik voor een gecoat tafelkleed kies, is omdat er nogal eens wat wordt gemorst op deze feestjes. Op zich helemaal niet erg maar het zou zonde zijn als de vlekken er nooit meer uit gaan. Als je voor een gecoate versie kiest, kan je het gewoon afnemen. Zo blijft de tafel netjes en schoon en kan het tafelkleed weer opnieuw worden gebruikt. Ideaal toch? Verder kan je qua aankleding zo ver gaan als je wilt. Je kunt kiezen voor slingers, balonnen en de hele rambam. Bedenk gewoon goed welke sfeer je wilt creëeren met je feestje. 

Gasten

Net zo belangrijk als het neerzetten van goede decoratie, zijn de mensen die je gaat uitnodigen. Sommige mensen kunnen je feest namelijk maken of breken. Waarschijnlijk poppen er nu al meteen namen in je hoofd van dit soort mensen. Dit kan zowel positief als negatief zijn. Het is namelijk altijd fijn om er een gangmaker bij te hebben. Die zorgt voor de grappen en dat mensen zich snel kunnen ontspannen. De andere kant is ook mogelijk. Namelijk iemand die de sfeer goed kan verzieken. Hoe moeilijk het ook is, probeer deze persoon niet uit te nodigen. Het kan je feest namelijk maken of breken. En zeg nou zelf, je hebt toch gewoon geen zin in al dat gezeur?

 

Geef een reactie